Lifestyle / Kuchyňa

Pikantná polievka z tekvice Hokkaido

Pikantná polievka z tekvice Hokkaido Počet fotiek v galérii: 1

Ingrediencie:
1 menšia cibuľa
1 stredná tekvica Hokkaido
1,5l vývaru alebo bujónu
olivový olej
kari korenie
korenie ( alebo chilli)
soľ
zakysaná smotana
čerstvá bazalka

 

Pred varením z tekvice odstráňte semienka a vlákna a nakrájajte ich na 10 – 15 cm kúsky. Šupku nechajte, v žiadnom prípade nelúpte! Obsahuje totiž veľa vitamínov a pri varení krásne zmäkne.
Cibuľu olúpte a nakrájajte nahrubo. V hrnci veľmi krátko orestujte na olivovom oleji. Hneď ako cibuľka zosklovatie, pridajte tekvicu nakrájanú na väčšie kúsky. Párkrát zamiešajte, aby sa zľahka opiekla a zalejete vývarom. Varte, pokiaľ tekvica nezmäkne.
Ochuťte kari a korením.
Pomixujte tyčovým mixérom.
Polievka sa nemusí zahusťovať, po rozmixovaní vám vznikne jemný a lahodný krém. Ozdobte kyslou smotanou a lístočkami čerstvej bazalky.
TIP:
Pokiaľ chcete ochutnať niečo netradičné, požite miesto korenia a kari lyžičku korenia MEAT MÁSALA, a miesto kyslej smotany ozdobte polievku kúskami syra Halloumi.
Recept pripravila Bloggerka Terka pre blog.kitchenaid.cz

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...