Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 60 minút
Ingrediencie
• 500 g rebarbory
• 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
• 150 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
• 5 vajec
• 380 g hladkej múky
• 4 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• štipka soli
• 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
• formu na bábovku (Ø 23 cm)
• elektrický ručný šľahač
Postup
1. Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.
Tip: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.