Lifestyle / Kuchyňa

Bábovka s rebarborou

Bábovka s rebarborou Počet fotiek v galérii: 1

 

Vystačí na: asi 16 porcií
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 60 minút

 

Ingrediencie
 
Na cesto:
• 500 g rebarbory
• 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
• 150 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
• 5 vajec
• 380 g hladkej múky
• 4 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• štipka soli
 
Na ozdobenie:
• 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
 
Ešte potrebujeme:
• formu na bábovku (Ø 23 cm)
• elektrický ručný šľahač

 

Postup

1. Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 60 minút

 

2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.

Tip: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...

Lifestyle / Kuchyňa

A opäť je tu zimná sezóna, ktorej kraľuje biela

A opäť je tu zimná sezóna, ktorej kraľuje biela

Nie, nehovoríme o šatách, ani inom oblečení, ale o miešaných nápojoch, ktorých farba symbolizuje čis...