Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 20 + 20 minút
Ingrediencie
60 g strúhaného kokosu
300 g rebarbory
250 g hladkej múky
20 g preosiateho kakaa
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
3 vajcia
4 PL mlieka
150 g kyslej smotany
2 vajcia
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
40 g strúhaného kokosu
250 g očistených jahôd
2 zarovnané PL jahodového džemu
2 PL vody
tortovú formu (priemer 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Postup
1. Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).
2. V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút
3. Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2.
4. Koláč necháme vo forme vychladnúť.
5. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.