Lifestyle / Kuchyňa

Jablkový crumble s mandlovo- ovsenou posýpkou.

Jablkový crumble s mandlovo- ovsenou posýpkou. Počet fotiek v galérii: 1

Ingrediencie
 
300 g olúpaných jabĺk a na kocky nakrájaných jabĺk
1 lyžica cukru (pri veľmi sladkých jablkách nie je potreba)
mletá škorica podľa chuti

Na posýpku:
150 g jemne mletých vločiek
100 g na hrubo mletých mandlí (výborné sú aj pekanové orechy)
50 g cukru (môžete pridať podľa seba)
150 g masla (izbovej teploty)
 
Postup
 

1. Nasekajte si oriešky a ovsené vločky na hrubo. Potom ich spoločne s ostatnými prísadami na posýpku vložte do misky kuchynského robotu a pomocou plochého šľahača vytvorte posýpku.
2. Do zapekacej misy vložte umyté a nakrájané jablká, jemne pocukrujte, posypte škoricou a pripravenou posýpkou.
3. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte asi 30 min. (max. 35 min.).
4. Starostlivo strážte! Povrch by mal byť zlatistý.
5. Konzumujte vlažný s lyžicou jogurtu alebo kyslej smotany.

Recept pripravila Lucie Jahelková z výživového poradenstva „FoodBodyLife“pre blog.kitchenaid.cz.

 

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...