Ingrediencie
1 lyžica cukru (pri veľmi sladkých jablkách nie je potreba)
mletá škorica podľa chuti
Na posýpku:
150 g jemne mletých vločiek
100 g na hrubo mletých mandlí (výborné sú aj pekanové orechy)
50 g cukru (môžete pridať podľa seba)
150 g masla (izbovej teploty)
Postup
1. Nasekajte si oriešky a ovsené vločky na hrubo. Potom ich spoločne s ostatnými prísadami na posýpku vložte do misky kuchynského robotu a pomocou plochého šľahača vytvorte posýpku.
2. Do zapekacej misy vložte umyté a nakrájané jablká, jemne pocukrujte, posypte škoricou a pripravenou posýpkou.
3. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečte asi 30 min. (max. 35 min.).
4. Starostlivo strážte! Povrch by mal byť zlatistý.
5. Konzumujte vlažný s lyžicou jogurtu alebo kyslej smotany.
Recept pripravila Lucie Jahelková z výživového poradenstva „FoodBodyLife“pre blog.kitchenaid.cz.