K jeseni už tradične patrí tekvica. Nielen ako zubatá svietiaca dekorácia v predvečer sviatku zosnulých, ale aj ako výborná kulinárska pochúťka. Tekvice majú rozmanitú veľkosť, dužinu, chuť i pestrú škálu farieb – rovnako ako jeseň. V kuchyni ju možno premeniť na atraktívne pokrmy plné chuti. Presne také ponúka reštaurácia a piváreň Bokovka.
Príďte ochutnať tekvicovú polievku, karamelizované tekvicové jadierka, Sous vide teľací valček, tekvicovo-batátový koláčik, omáčku z nakladaných cibuliek či tekvicové rizoto. Bokovka je verná starostlivo pripravovanému skvelému jedlu a prvotriednemu servisu. Ako ochutnávku vám priamo šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Bokovka, Dominik Mačák, prináša recepty na tekvicové špeciality.
Na 10-12 porcií:
2,7 kg tekvica
1 dcl olivový olej
3 ks cibuľa šalotka
6 strúčikov cesnaku
2 PL soľ
250 ml smotana 26%
300 g zemiaky
100 g tekvicových semiačok
30 g kryštálový cukor
čierne korenie, muškátový oriešok, stonka tymianu
stredne veľká tekvica hokkaido
200 g arborio ryže
200 ml biele víno
100 ml zeleninový alebo kurací vývar
40 g maslo
30 g strúhaný parmezán
40 g pekanové orechy
30 g zrejúci kozí syr
trochu mrkvy a zeleru
soľ, rozmarín, čierne korenie
Špeciálne tekvicové menu na vás čaká počas jesene nielen v reštaurácii Bokovka v Bratislave alebo v Trnave, ale aj v ďalších reštauráciách - Al Trivio v Bratislave a Trnave, Carnevalle a Zylinder, patriacich do siete Bencik Culinary Group.
Viac informácií o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk